Teeme tutvust Düüni peakoka Ergo-France Viimsaluga

Düün

Teeme tutvust Düüni peakoka Ergo-France Viimsaluga

31.07.24

Düüni pundiga on 2024. aasta suvehooajal liitunud peakokk Ergo-France Viimsalu, kes annab ülevaate, milliseid uusi ja juba tuttavaid maitsenaudinguid Düünilt leida võib. 

Millega sa Düünil tegeled?

Düünil panustan ma köögi poole peal, et saada noored inimesed, kel praktiliselt puudub varasem köögikogemus, ühiselt tööle. See on mulle päris suur katsumus, sest pole varem sellisel kujul inimesi juhendanud. 

Millega sa väljaspool Düüni aastaringselt tegeled?

Väljaspool Düüni tegelen ma enesearenguga, kannan hoolt oma tervise eest näiteks trenni tegemise ja looduses käimise näol. Selle kõrvalt töötan ka välja enesearenguplatvormi meestele. Lisaks meeldib mulle käia reisimas ning kogeda erinevaid kultuure ja kööke. 

Kulinaariaalaselt olen varasemalt töötanud NOA Peakoka Saalis, Art Prioris ja Karjase Saias. 

Kuidas sa kokakunsti juurde jõudsid?

Ma veetsin noorena üsna palju aega kodus üksinda ja katsetasin erinevate toitude tegemist, aga need jäid tavalisuse piiridesse. Esimene päris katsetus, mis proovitud sai, oli napoleoni kook. Tõmme toidu poole on alati olnud ja see on minu jaoks eneseväljendamisviis, mis mind samal ajal ka väga rahustab. Düünil muidugi rahustamisega pistmist ei ole, sest inimesi käib palju, kuid see loomeprotsess, mis meil siin sünnib, mulle väga sümpatiseerib. Olen päris palju elus juba distsipliinselt ja ilma liigse mõtlemiseta tööd teinud, kuid praegu tõmbab mind just pigem loomeprotsess. 

Kas ja mida sa oled Düüni toidukohtades ehk Quesos ja Muhes muutnud?

Pitsade puhul oleme muutnud vähe ehk vaid mõned üksikud pitsad, sest Queso on välja töötatud ja toimiv kontseptsioon. Küll aga lisanduvad suve jooksul menüüsse uued pitsa, mis on meie pitsameistrite Jaagu, Mauri, Oskari ja Merilini sulest tulnud. Mina tegelen rohkem operatiivsete ülesannete ja köögi töö optimeerimise ning tulekahjude kustutamisega.

Muhe on koht, mis see aasta rohkem tähelepanu saab. Tahame pakkuda seal tervislikemaid toiduvalikuid, kuid nälga ei jää ka rasvase toidu armastajad. Olen ise küll tervisehuviline inimene, kuid see ei tähenda, et ära ütleks krõbekanast. Sestap saab Muhes nii friikaid erinevate lisanditega kui ka näiteks toortatra kaussi. Samas on kõik maitsed lihtsad, sest minu toidu tegemist saadab väljend “less is more”.

Eraldi tahaksin uue tulijana ära mainida smuutikausi komponendi tseremoniaalse toorkakao. Tegemist on väga kvaliteetse Peruust pärit kakaoga, mil on oma kindel valmistamisviis ja mida maiad kasutasid rituaalidel südame avamiseks. Samuti on joogimenüüsse lisandunud ka matcha nii tee kui latte näol. 

Mis on sinu lõppeesmärk Düüniga?

Mina soovin, et suve lõpuks oleks üks efektiivselt töötav meeskond, kes ei pea omavahel isegi väga suhtlema, sest koostöö on piisavalt hea. Siis saab ka rohkem nautida toidutegemist ennast. Soovitud tulemuseni on küll veel veidi maad minna ja kiiremad päevad on ees, kuid arvan, et jõuame sinna. 

Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo
Developed by Reaktiiv